© 2016 CLAEYS HAELVOET ARCHITECTEN 

Brouwerij Omer Vander Ghinste / Bellegem / 2015-2018 /

BROUWZAAL

De nieuwe brouwzaal voor brouwerij Omer Vander Ghinste zal gebouwd worden op het perceel tegenover de huidige brouwerij.  Het sterk glooiende perceel ligt in de schaduw van de huidige brouwerijtoren en de Sint-Amanduskerk van Bellegem.

 

De brouwzaal zal gedeeltelijk toegankelijk zijn voor het publiek.  Via de ronde patio komen de bezoekers binnen in de bovenbrouwzaal waar ze doorheen de bierketels rondgeleid worden in het brouwproces.

 

 

Van buitenaf is er nauwelijks inkijk in het  gebouw.  De gevels zijn vrij gesloten,  gemetsteld in recuperatiestenen en begroeid met klimop.  Enkel het grote raam in de Kwabrugstraat laat zien dat hier bier wordt gebrouwen.

 

i.s.m. bureau DBG en landschapsarchitect Paul Deroose