top of page

Onze Kinderen | Rumbeke

CH_OnzeKinderenRumbeke_33.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_46_correctie.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_50.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_24.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_4_correctie.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_3.jpg
CH_OnzeKinderenRumbeke_35.jpg

ONZE KINDEREN
 

Na een intensief gebruik van bijna 50 jaar was een grondige renovatie van de bestaande sporthal Onze Kinderen dringend nodig.  

In het kader van ‘circulair bouwen’ is de grootste verdienste van dit project dat quasi de volledige sporthal (30m x 60m) werd behouden: funderingen, betonplaat, wanden en dakstructuur.  Enkel de oude dakplaten werden vervangen door een nieuw en beter isolerend dak.

De bestaande gevels werden aan de buitenzijde voorzien van een isolerende schil in sandwichpanelen en aan de binnenzijde van een frisse schildering in combinatie houtwolcementplaten (voor een verbeterende akoestiek van de zaal).  Door al deze relatief eenvoudige ingrepen oogt de sporthal quasi als gloednieuw.  Hierdoor hebben we ook honderden tonnen CO2 uitstoot bespaard!

Het voormalige kleedkamerblok met sterk verouderd sanitair en onpraktische indeling deed ons beslissen om deze volledig te vervangen door een nieuw hedendaags gebouw waarin de volgende functies zijn ondergebracht: een meer zichtbare inkom met onthaal,  
8 kleedkamers met bijhorende douches, toiletten, een lokaal voor de zaalwachter, 2 sportbergingen en een technische ruimte. 

 

 

De nieuwbouw is aan de binnenzijde volledig gebouwd in CLT (cross laminated timber).  Deze zichtbare houtconstructie in combinatie met de witte staalstructuur van de grote sporthal geeft een warme uitstraling aan het gebouw.  Bij de planopmaak van het nieuwe kleedkamerblok is er rekening gehouden voor binnen- als buitensporters (een ‘propere’ toegang voor de zaalsporters en een ‘vuile’ toegang voor de buitensporters).

De sportzaal zelf is voorzien van de nieuwste sportaccommodatie: een elastische sportvloer en 2 optrekgordijnen die de grote sportzaal in 3 kleinere zalen kunnen opdelen.

opdrachtgever: stad Roeselare | locatie: Rumbeke | ontwerp: 2020 | realisatie: 2023 |

foto's: Klaas Verdru

 

bottom of page